Oldaltérkép Kövess minket:

Bemutatkozás


Az Életmóddal az Egészségért Alapítvány olyan civil szervezet, amely – a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság Apk. 61419/2000/4. számú, 2000. november 8-án kelt határozata alapján debreceni székhellyel kezdte működését – az egészségügy területén fejti ki tevékenységét. A szervezet megalakulása óta nagy hangsúlyt helyez a lakosság egészségtudatos magatartásának kialakítására, így már a tevékenysége kezdetén életmód-központot működtetésében tapasztalatot szerzett. Az életmódcentrumban természetes gyógymódok alkalmazásával történt a preventív orvoslás, a természetes úton történő gyógyítást alkalmazva a mozgás, a helyes táplálkozás, a víz külső belső használata, a helyes légzés, a napfény, a káros szenvedélyektől mentes mértékletes életmód, az elegendő pihenés, a nyugalom, a bizalomteljes pozitív életszemlélet alapjain.

 
2004. október 3-án a kuratórium arról határozott, hogy áthelyezi székhelyét Pécelre, valamint szakmai támogatást ad Egészség Expók tartásához. Célja, hogy a lakosság számára a legfőbb emberi értéket, az egészséget, mint egészségtudatos magatartást, programjaival és szolgáltatásaival mutassa be.
 
Egészségügyi prevencióval segíti a társadalmi egyenlőtlenségek közt azt a hiányt betölteni mely a hiányos egészségkultúrára vezethető. A lakosság körében fellelhető súlyos népbetegségekre szakemberek bevonásával (szakorvosok, gyógyszerészek, egészségnevelők, életmód tanácsadók, dietetikus, konzulens lelki gondozó vezetésével) és programjavaslataival az egyén számára egészségügyi ismeretet és tudást ad. Az elmúlt években megvalósult egészségügy programjai segítettek a lakosságnak, hogy helyes életmód kialakításával és az egyén széles látókörének szélesítésével minőségi életvitel alakuljon ki. Megvalósult szűrő vizsgálatok, megelőző gyógyító tevékenységek által a hátrányos településen élők közelebb kerültek a jövő tudatos tervezéséhez mely a betegségek korai felismerése által a magasabb életkor eléréséhez ad nagyobb esélyt. A felnövő nemzedék számára egy tervezhető egészség tudatos szemléletet örökít át, mely kihatással van a jövő generációjára.
 
Az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi programhoz illeszkedik az alapítvány stratégiája mely egészségügyi alapellátás hiányosságait, valamint társadalmon belüli egyenlőtlenségeket kívánja orvosolni. Ennek érdekében az alapítvány együtt dolgozik más civil és állami szervezetekkel, hogy a kihívásokra a célcsoport érdekében a leghatékonyabban tudjon válaszolni. A szervezet önkéntesekkel is együtt dolgozik egy-egy előadás alkalmával és a lakosság számára szervezett egészségügyi szolgáltatáskor. Az önkénteseknek többsége szintén az egészségügy területén dolgozik, így az alapítvány tevékenységéhez, szakmai minőségi munkával járul hozzá.
 
Szolgáltatásaival, prevenciós előadásain a lakosság számára igyekszik tudatosítani, hogy az egészség fontos, és ezért az egyén saját maga is kész legyen tenni. Csatlakozva a szív- és érrendszeri betegségek elleni nemzeti programhoz, elősegítve a társadalmi közmegegyezést, vagyis tanítva az embereket az egészség értékére, a kockázati tényezők (magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás, zsíranyagcsere-zavar, alkoholfogyasztás, dohányzás, helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód) elkerülésének lehetőségeire.
 
Az alapítvány a jövőben tovább kívánja folytatni és bővíteni a lakosság számára egészségügyi prevenciós előadásait, egészségügyi szűrő szolgáltatásait (vérnyomás, testzsír, testtömeg-index, tüdőkapacitás stb. mérése), mely az egyén és a család számára a megelőzést szolgáló egészségügyi szolgáltatások hatékonyabb hozzáférhetőségét biztosítja. Az alapítványi célok elérése érdekében együttműködési megállapodásokat köt.
 
2005. évi tevékenységek
2006. évi tevékenységek
 
Az elkövetkező években – a közintézményekben felnőtteknek szóló EGÉSZSÉG EXPÓK, oktatási intézményekben GYERMEK EGÉSZSÉG EXPÓK, egészség hétvégék megszervezése mellett – további rendezvényeink:
 
2009-ben Borzont – Görgényi Havasok – életmód tábort,
2010-ben Ausztriában Mariapfarr „Túra és biciklis életmódtábor”-t,
2011-ben Pécsen Keresztény Egészségtudományi Napok 2011 (KEN2011) konferenciát.
2012-ben Ausztriában Mariapfarr „Túra és biciklis életmódtábor”-t,
2013-ben Borzont – Görgényi Havasok – túratábort szervezett.

 

ÉLETMÓDDAL AZ EGÉSZSÉGÉRT ALAPÍTVÁNY rendezvényeinek megvalósítását jövedelemadójának 1 %-ával segítheti.
A személyi jövedelemadó 1%-áról szóló rendelkezés formanyomtatvány felhasználása nélkül is megtehető:

A rendelkező magánszemély nyilatkozatot megteheti adóazonosító jelével ellátott (tízjegyű szám) borítékban egy üres írólapon is.
Az üres lapra elegendő az alapítvány kedvezményezett adószámát 18561971-1-13 feltüntetni.

Az Alapítvány köszönettel fogad adományokat az alábbi számlaszámra: OTP - 11738046-20038076

KÉPGALÉRIA

PROGRAMOK

A Kapcsolat Expo egy új kezdeményezés. Célja, hogy a házasságra készülők és a házasságban élők megismerjék azokat a tényezőket, amelyek megkeseríthetik, vagy boldogabbá tehetik életüket.
Olvasd tovább

BEMUTATKOZÁS

A 2000-ben alapított Alapítvány egészségnevelési és életmód programok beindítása, szervezése, lebonyolítása során a testi és lelki egészség védelmével, megőrzésével kapcsolatos...
Olvasd tovább
ADÓJA 1%-A
Ha Ön is szeretne részese lenni munkánknak, kérjük, támogassa az Életmóddal az Egészségért Alapítványt adója 1%-a felajánlásával!

Adószámunk:
18561971-1-13

Rendelkező nyilatkozat letöltése