Oldaltérkép Kövess minket:

Programok


Kapcsolat Expo

A Kapcsolat Expo egy új kezdeményezés.

Célja, hogy a házasságra készülők és a házasságban élők megismerjék azokat a tényezőket, amelyek megkeseríthetik, vagy boldogabbá tehetik életüket. Ha ezeket megtanulják kezelni, sikeresebb párkapcsolatban élhetnek.

Az expo ezt a 10 területet fogja át 10 állomás keretében. A területek a következők: tervek, célok; kommunikáció; konfliktuskezelés; pénzkezelés; gyermeknevelés; szabadidő; lelkiség; anyós-após; szexualitás; szerepek.

Az egyes állomásokon beszélgetések, tesztek, játékos feladatok várják az érdeklődőket.

 

Egészség Expo

Az ország különböző részein, helyi szervezők és önkéntesek közreműködésével egy napos program keretében, 16 roll-up panel felhasználásával, interaktív kiállítás keretében mutatjuk be az egészséges életmód nyolc egyszerű alappillérét. Az alapítvány önkéntesei nem dohányzanak, nem fogyasztanak kábítószereket és absztinensek. Munkatársaink a lakto-ovo-vegetáriánus étrendet életvitelszerűen, a vegán étrendet kúraszerűen javasolják, és a prevenció elkötelezettjei. Ma már a legújabb kutatások igazolják az alapelvek időszerűségét.
 
Célunk: segítséget adni azok számára, akik elhatározták, hogy egészségesebben szeretnének élni. Ők az alapelvekbe interaktív módon, tesztlapok kitöltése segítségével tekinthetnek be a nyolc állomáson. A nyolc téma angol nevének kezdőbetűiből áll össze a NEWSTART mozaikszó, amely magyarra fordítva (szó szerint is) új kezdetet jelent.
 
Táplálkozás / Nutrition: Táplálékod legyen gyógyítód! - ezt tanította Hippokratész is. A helyes táplálkozás az egészség egyik alappillére. Nem csoda, hiszen amit elfogyasztunk, abból épül a testünk.
 
Testmozgás / Exercise: A mozgás létünk fontos alapeleme. Lehetőleg mindennap legalább 30 percet mozogjunk. Az egy napon belül végzett testgyakorlatok hatásai összeadódhatnak.
 
Víz / Water: Víz nélkül nincs élet. Csökkenti a szívbetegség kockázatát, mérsékli a kimerültséget, eltávolítja a salakanyagokat a szervezetből, fokozza a szellemi frissességet.
 
Napfény / Sun: Napfény nélkül nem élhetünk. Jótékony hatásai: D-vitamint termel, elpusztítja a kórokozókat, segíti a vérnyomás szabályozását, javítja az alvás minőségét és enyhíti a depressziót.
 
Mértékletesség / Temperance: A jó dolgok mértékkel történő használata és a rossz dolgok elkerülése magától értetődő, mégis sokszor nehéz megvalósítani. A mértékletesség egy különleges képesség.
 
Levegő / Air: A friss, tiszta levegő nélkülözhetetlen. A mély légzés is legyen testmozgásunk része, mert megnyugtatja a testet, oxigént biztosít az agynak a tiszta gondolkodáshoz, segít a légúti fertőzések megelőzésében, elősegíti a mély alvást.
 
Pihenés / Rest: A feltöltődéshez pihenés kell, alvás közben tudja a test megújítani saját magát. Napközben rövid szünetek növelik a teljesítőképességet és a biztonságérzetet. Alapvető a heti egy pihenőnap.
 
Bizalom / Trust: A testi és lelki egészség elválaszthatatlan. A bizalom belső békéhez és stabilitáshoz vezet, erőt ad a megbocsátáshoz, szeretetet hoz, segít választ találni a megoldatlan problémákra.
 
A program keretében a látogatók vérnyomás-, BMI-, testzsír-, levegő-csúcsáramlás méréseken vesznek részt, és összehasonlíthatják a biológiai életkorukat a valóságossal is, ami lelkesítően hat a helyes életmód megvalósítására. A résztvevők ismeretterjesztő anyagot kapnak.
 
 
Boldog Élet – családi életmódmagazin
Az alapítvány célkitűzéseit szolgálja a több mint 12 éve újraindított, a múlt század elején alapított magazin. 48 oldalon kéthavonta jelenik meg, elismert szakemberektől származó cikkekkel, étkezési tanácsokkal, családterápiával, drogprevencióval foglalkozó rovatokkal. A lap országos terjesztésű.
 
www.boldogelet.hu
 
 
Dohányzásról leszoktatás a „Lélegezz szabadon” program segítségével.
Ezt a programot az Egyesült Államokban dolgozták ki, amit az Adventista Egyház munkatársai az egész világon elterjesztettek. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint mintegy húszmillió ember szokott le a dohányzásról e program segítségével. Magyarországon 1992-ben adta ki az Adventista Egyház Egészségügyi Osztálya a program oktatói kézikönyvét és a hallgatói munkafüzetet. A program hazai támogatói az ODE, a budapesti SZÍVES-HÁZ, az Egészséges Városért Alapítvány.
A „Lélegezz szabadon” sorozat csoportterápiás megközelítést követ és nyolc egymás után következő foglalkozáson bemutatja a dohányzás testre, lélekre gyakorolt hatását és fizikai, mentális, morális és szociális segítséget nyújt a dohányosnak. A program komplex életmódváltásra neveli a leszokni vágyókat, amelynek fontos elemei az egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, fokozott folyadékbevitel, egyéb élvezeti szerektől /kávé, tea, alkohol / való tartózkodás.
Minden részvevő munkafüzetet kap.
Bővebben ...
 

Stressz-kezelő szeminárium a „Győzelem a stressz felett” című program segítségével.
Az amerikai Mark A. Finley és társai által összeállított „Mananging Life’s Stress” című világhírű anyagot 1995-ben adaptálta és adta ki az Adventista Egyház Egészségügyi Osztálya az OEP támogatásával. Az oktatói kézikönyv az öt foglalkozás teljes forgatókönyvét tartalmazza. Az előadási részt 70 db fólia teszi szemléletesebbé. A résztvevők minden alkalommal hallgatói munkafüzetet kapnak. Ez a program is kamatoztatja az egészséges életmód kialakításának testi-lelki előnyeit. A módszert sikerrel alkalmaztuk a szenvedélybetegségek kiváltó tényezőinek megszüntetése területén.
Bővebben...
 

Életmódklubok
Az ország különböző részein több életmódklub működik. Az alapítvány az egészséges életmód gyakorlati megvalósításában próbál hétről-hétre az érdeklődők segítségére lenni. Évente a klubvezetőknek szakmai képzést biztosít.
feltöltés alatt
 

Életmódtáborok
Az alapítvány minden évben életmódtáborokat szervez, ahol előadásokban bemutatja és szakmai felügyelettel szemlélteti (gyakoroltatja) az egészséges életmód elemeit.
link www.turatabor.hu
 
 
Egyéb programok: (alkalmanként, felkérésre)
Drogprevenciós sorozatok
Játszóházak
Kismamaklubok
Olyan életmódközpontok támogatása, ahol a fenti elvek érvényesülnek. Az alapítvány jelenleg nem működtet életmódközpontot, de erkölcsi támogatást nyújt prevencióval foglalkozó intézményeknek.
 

 

KÉPGALÉRIA

PROGRAMOK

A Kapcsolat Expo egy új kezdeményezés. Célja, hogy a házasságra készülők és a házasságban élők megismerjék azokat a tényezőket, amelyek megkeseríthetik, vagy boldogabbá tehetik életüket.
Olvasd tovább

BEMUTATKOZÁS

A 2000-ben alapított Alapítvány egészségnevelési és életmód programok beindítása, szervezése, lebonyolítása során a testi és lelki egészség védelmével, megőrzésével kapcsolatos...
Olvasd tovább
ADÓJA 1%-A
Ha Ön is szeretne részese lenni munkánknak, kérjük, támogassa az Életmóddal az Egészségért Alapítványt adója 1%-a felajánlásával!

Adószámunk:
18561971-1-13

Rendelkező nyilatkozat letöltése