Oldaltérkép Kövess minket:

2006. évi tevékenységek


A Hetednapi Adventista Egyházat úgy ismerik, mint a világ három leghosszabb ideig élő népcsoportjának egyikét. A jelenség felkeltette a tudósok érdeklődését is. Az adventista életmódkutatások tudományos eredményei nagy figyelmet kaptak a sajtóban is. A National-Geography tekintélyes nemzetközi magazin 2005. novemberi száma a magyar olvasótábor előtt is felfedte az adventisták titkát.
Az alapítvány célja: felszerelni és képezni munkatársakat az egészségügyi üzenet alkalmazására. Szakmailag képzett és kiegyensúlyozott látással rendelkező egészségnevelők, az egészséges életmód elveinek szélsőségektől mentes megvalósítása, motiválás a megszerzett ismeret továbbadására.
 
Egészségőrzésre fogékony rétegek eléréséhez az alábbi programokat valósítottuk meg:
 
1.         Az életmódrendszer megismertetését szolgálta az Adventista Tudományos Napok III. rendezvénysorozata „Tíz évvel tovább élhetsz” címmel 2006. április 28 – május 1. között, Balatonfüreden. Helyszín: Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola, Balatonfüred, 8230. Hősök tere 1.
Neves hazai és külföldi előadók segítenek majd megérteni és tovább adni az adventista életmódkutatás tanulságait. Néhány előadás a programból:
Prof. Dr. Szabó János genetikus (SZOTE) – Genetikailag kódolt-e az élet hossza?
Prof. Dr. Szigeti Jenő – Adventisták és életminőség a múlt században
Dr. Martos Tamás (SOTE – Viselkedéstudományi tanszék) – A vallásos hit szerepe az egészségőrzésben
Dr. Kósa István kardiológus főorvos – Szív-érrendszeri betegségek kezelése: gyógyszer vagy életmód
Dr. Gáspár Róbert – Adventista életmódkutatás
További előadók: Mayorné dr. Áchim Ilona, dr. Benkovics Éva, Csalami László, Sitkei Péter, dr. Nagy Vilmos, dr. Szilvási András, dr. Hangyás László, dr. Tokics Imre, dr. Szentágotai Lóránt, Dr. Nagy Sándor és sokan mások. További témák: Életmód és allergia, Depresszió és életmód, Humor és egészség, Családcentrikus életmód és a hosszú élet, A hosszú élet titka a Jelenések könyvében stb.
A rendezvény külföldi előadója Paul Clee, a Hetednapi Adventista Egyház Transzeurópai Divíziója Egészségügyi Szolgálatok Osztályának vezetője.
 
2. Egészség Expók szervezése: Cegléd, Modell Expo – Gödöllő.
 
3. Egészség hétvégék
Hely: Hajdúszoboszló, Siófok, Cegléd, Nagykanizsa, Dávod, Kecskemét, Érd, Nyírpazony, Nemesvámos, Dorog, Vecsés, Hidas, Kisvárda, Tatabánya, Debrecen-Józsa, Békéscsaba, Izsófalva, Kapoly, Szolnok, Győr, Miskolc, Debrecen , Pilisszántó, Nyírbogdány
 
Előadók, témák:
            Mayor Nóra: Nők egészsége; Intim torna; Mozgásszervi betegségek prevenciója
            Gáspár Zsolt: Emlékezetzavarok; Szorongás
            Dr. Nagy Sándor: Szív és érrendszeri, egyéb életmódbetegségek betegségek
            Czakó László: Életmódklubok alapítása és szervezése – közösségépítés
            Dr. Nagy Vilmos: Természetgyógyászat; Érzelmi világ; Depresszió
            Ősz-Farkas Ernő: Homloklebeny; Immun rendszer; Mózes egészségügyi kódexe; Életmódváltás mentálhigiénés oldala; Szexualitás és temperamentumok.
 
4.         Szakmai segítségnyújtás:
a.         Boldog Élet családi életmódmagazin szakmai cikkeinek biztosítása
b.         Szakmai telefonos konzultációk folytatása
c.         Életmód klubok rendszeres látogatása.

KÉPGALÉRIA

PROGRAMOK

A Kapcsolat Expo egy új kezdeményezés. Célja, hogy a házasságra készülők és a házasságban élők megismerjék azokat a tényezőket, amelyek megkeseríthetik, vagy boldogabbá tehetik életüket.
Olvasd tovább

BEMUTATKOZÁS

A 2000-ben alapított Alapítvány egészségnevelési és életmód programok beindítása, szervezése, lebonyolítása során a testi és lelki egészség védelmével, megőrzésével kapcsolatos...
Olvasd tovább
ADÓJA 1%-A
Ha Ön is szeretne részese lenni munkánknak, kérjük, támogassa az Életmóddal az Egészségért Alapítványt adója 1%-a felajánlásával!

Adószámunk:
18561971-1-13

Rendelkező nyilatkozat letöltése